Kontakt

 

Jenny Karlsson

Ledja 139

370 34 Holmsjö

 

072 702 51 77

 

JennyQarlsson@hotmail.com

Om mig

Jag heter Jenny Karlsson. Jag är född 1991 och är uppvuxen på en gård i Bollerup utanför Tomelilla på Österlen. Familjen hade på den tiden smågrisuppfödning, men fick lägga ner det och flyttade 2004 till en villa inne i Tomelilla.

 

Min familj består av min far Mårten, mor Kerstin, min fem år äldre bror Jonas och min tre år äldre syster Elna. Till familjen hör även en storpudel som heter Viska. Vår gamla Albin blev 15,5 år.

 

Senaste tillskottet är min lilla dvärgpudel Hrím. Han kan ni läsamer om under hans flik.

 

Mitt häst- och hundintresse delar jag med min mor och även mina syskon red när de var små. Fram till hösten 2003 var det ridskola och ponnyer som gällde men med en ny klasskompis kom jag i kontakt med Linda Bengtsson på Skogsdala Islandshästar. Där började jag min islandshästkarriär på ett gammalt avelssto som skulle bantas för att hon skulle kunna bli dräktig igen. Efterhand fick jag dock börja rida lite olika hästar och jag fick även prova på tävlingsbanorna lite grann.

 

2004 köptes Saga frá Hæli. Hon går att läsa mer om här, men kortfattat så blev hon min läromästare i 4 år.

 

I augusti 2007 flyttade jag till Östersund för att gå i skolan på Dille Gård Naturbruksgymnasium. Det var tre jättehärliga och mycket lärorika år där jag hade möjligthet att både ha två träningshästar också hade jag Viska med mig en period. Det första året kom Saga från Lund till mig och i tvåan hade jag Teitur från Backaholm som jag hade nöjet att träna i ca 7 månader. De går det att läsa mer om under "Hästarna" och "Hästar jag tränat".

 

Den 4 juni 2010 tog jag studenten. Den sommaren jobbade jag på Backaholms gård med att sköta och träna gårdens hästar mm. Jag var även en kort tid i Danmark och jobbade hos Julie Christiansen, dock kom jag ganska snabbt fram till att det inte var det jag ville göra och åkte hem igen.

 

Augusti 2011 började jag hovslagarutbildningen på Wången och den 8e maj 2013 tog jag examen och kan nu titulera mig Utbildad Hovslagare. Jag fick även stipendie från Mustad.

 

 

Copyright © Jenny Karlsson 2014